Мароко - имперските градове

София – Малага – Коста дел Сол – Тарифа – Танжер – Шефшауен – Фес – Бени Мелал – Маракеш – Казабланка – Рабат – Танжер – Тарифа – Коста дел Сол – Малага – София

Екскурзия

със самолет

04/04/2017 до 21/10/2017

Период

МАРОКО

Какво включва офертата:

 • Самолетен билет София – Малага – София с включени летищни такси на авиокомпания „Bulgaria Air“
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко
 • Билет за ферибот Тарифа – Танжер – Тарифа
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Las Palmeras“ 4* или подобен на Коста дел Сол
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Sofia“ 4* или подобен във Фес
 • 2 нощувки със закуски, един обяд и една вечеря в хотел „Meriem“ 4* или подобен в Маракеш
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел „Helnan chellah“ 4* или подобен в Рабат
 • Входна такса за медресето „Бу Инания“ във Фес
 • Входни такси за двореца „Бахия“, гробницата на династия Саади в Маракеш
 • Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат и Танжер
 • Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко
 • Водач-преводач от България
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ на застрахователна компания „Армеец“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 €

Какво не включва офертата:

 • Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант „Chez Ali“
 • Входна такса за джамията „Хасан II“ в Казабланка (около 12 EUR)
 • Входни такси за други музеи, разходи за обекти и прояви, посещавани по желание
 • Обяд в ресторант в Шефшауен, Фес и Бени Мелал (около 15 евро на обяд на турист – заплаща се на място)
 • Бакшиши (около 10-20 евро)
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

от 1399 лв./на човек

Някакъв тестимониъл

Доволен клиент

Много хвалби и почитания

ДОПЛАЩАНИЯ:

Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант „Chez Ali“, при минимум 10 туристи 88.00 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. 0.00 лв.

ПРОГРАМА:

Ден 1

София – Малага – Коста дел Сол
Отпътуване от летище София в 15.50 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ за Малага. Пристигане на летището в Малага в 18.40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Las Palmeras“ 4* или подобен на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.
Ден 2

Коста дел Сол – Тарифа – Танжер – Шефшауен – Фес
Закуска (рано сутринта или сух пакет). Трансфер до пристанището в Тарифа (разстоянието от Коста дел Сол до Тарифа е около 150 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проход (при неблагоприятни метеорологични условия е възможно часовете на отпътуване и пристигане на фериботите в двете посоки да са различни, както е възможно да се ползват други пристанища). Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер. Отпътуване за Шефшауен – популярна туристическа дестинация, поради близостта си до Танжер и испанския анклав Сеута. Името на града произлиза от берберската дума за рог и е свързано с планинските върхове, извисяващи се над града, които приличат на два кози рога. Характерни за Шефшауен са сградите в син цвят. Началото на развитието на града е поставено със строителството на малка крепост, която съществува и до днес и чието предназначение е било да защитава тези райони от португалските нашественици. През 1920 г. испанските войски превземат града и той става част от испанско Мароко до 1956 г., когато страната отвоюва своята независимост. Туристическа програма в Шефшауен. Свободно време за обяд. Отпътуване за Фес – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура. Градът е създаден през 8 в. от потомък на Мохамед. Днес Фес се счита за религиозната столица на Мароко. Пристигане във Фес. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка

 

Ден 3

Фес
Закуска. Туристическа програма във Фес. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Време за обяд (заплаща се на място). Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 4

Фес – Бени Мелал – Маракеш
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Маракеш (разстояние Фес – Маракеш – 530 км.) през Атласките планини, берберските села Имузер Ел Кандер, Азру и Ифран – очарователен ски курорт, разположен в сърцето на великолепна кедрова гора. Кратка почивка и свободно време за обяд (заплаща се на място) в Бени Мелал – един от земеделските центрове на Мароко. Пристигане в Маракеш – червената перла в южната част на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.
Ден 5

Маракеш
Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш: джамията „Котубия“ (отвън), кулата близнак на севилската „Хиралда“, градините „Менара“, дворецът „Бахия“, гробницата на Саади – династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659 г, джамията „Касба“ (отвън). Обиколката приключва на площад „Джемаа Ел Фна“. Свободно време на площада (1 час). Трансфер до хотела. Обяд в хотела. Следобед свободно време за разходка из арабския пазар, в лабиринта на уличките на занаятите. По желание и предварителна заявка – вечеря с фолклорна програма в ресторант „Chez Ali“. Нощувка.

Ден 6

Маракеш – Казабланка – Рабат
Закуска. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстоянието Маракеш – Казабланка е 245 км.). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Основни забележителности в града са Площадът на Обединените нации, туристическия комплекс „Корниш“ и джамията „Хасан II“ – втората по големина джамия в света след тази в Мека. Панорамна обиколка на Казабланка. По желание посещение на джамията „Хасан II“ – шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време за обяд в Казабланка (заплаща се на място). Отпътуване за Рабат (разстоянието Казабланка – Рабат е 85 км.) – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът „Мохамед V“, както и много красиви паметници. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 7

Рабат – Танжер – Тарифа – Коста дел Сол
Закуска. Отпътуване за Танжер (разстоянието Рабат – Танжер е 250 км) – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Туристическа програма в Танжер. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Трансфер до хотела на Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря (сух пакет или студена вечеря). Нощувка.

Ден 8

Коста дел Сол – Малага – София
Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела. Свободно време. Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ в 19.30 ч. за България. Пристигане на летище София в 23.50 ч.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Визова информация: Българските граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, които желаят да посетят Мароко с намерение за временно пребиваване за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на Мароко, без да е необходимо да им се издават визи.

По време на пресичане на протока Гибралтар, на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището в Испания групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Часово време: България 12 ч., Мароко 10 ч.

Валутни курсове: 1 € =11, 20 MAD

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Испания, Мароко: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Испания: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Мароко: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

Цена:

ДатаМесецНа човек в стая с 2 легла - не се гарантираНа човек в стая със спалня - не се гарантираЕдинична стаяДопълнително легло в двойна стая
04Април1399 лв.1399 лв.1749 лв.1399
11Април1399 лв.1399 лв.1749 лв.1399
22Април1399 лв.1399 лв.1749 лв.1399
29Април1399 лв.1399 лв.1749 лв.1399
20Май1399 лв.1399 лв.1749 лв.1399
03Юни1399 лв.1399 лв.1749 лв.1399
10Юни1399 лв.1399 лв.1749 лв.1399
02Септември1399 лв.1399 лв.1749 лв.1399
09Септември1399 лв.1399 лв.1749 лв.1399
07Октомври1399 лв.1399 лв.1749 лв.1399
14Октомври1399 лв.1399 лв.1749 лв.1399

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30 НОЕМВРИ 2016

Може да харесате и

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ КРИТ

ДУБАЙ И АБУ ДАБИ

УИКЕНД В ПРАГА

ПОЧИВКА на О-В БАЛИ

Global Holidays © Copyright 2016 Всички права запазени

Общи условия за ползване

ПРОМОЦИИ И НАМАЛЕНИЯ ЗА ПОЧИВКА

Абонирай се за бюлетина ни и получи оферти и големи намаления за следващата ти почивка.

Тази информация няма да бъде предоставена на трети лица. Използва се единствено за да получите престоящи промоции