ЕКСКУРЗИЯ-ИНДИЯ и НЕПАЛ

София – Доха – Делхи – Джайпур – Агра – Каджурахо – Варанаси – Катманду – Доха – София

Екскурзия

със самолет

02/09/2016 до 28/10/2016

Период

Индия

Какво включва офертата:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Катманду – Истанбул – София в икономична класа с включени летищни такси на авиокомпания „Turkish Airlines“;
 • Самолетен билет Каджурахо – Варанаси – Катманду в икономична класа с включени летищни такси;
 • Посочените в програмата трансфери;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Sarovar Portico Naraina*** (или подобен) в Делхи;
 • 2 нощувки със закуски в хотел Golden Tulip**** (или подобен) в Джайпур;
 • 1 нощувка със закуска в хотел P L Palace Lords Inn**** (или подобен) в Агра;
 • 1 нощувка със закуски в хотел Syna **** (или подобен) в Каджурахо;
 • 2 нощувки със закуска в хотел Meraden Grand**** (или подобен) във Варанаси;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Hotel Grand**** (или подобен) в Катманду;
 • Транспорт по описания маршрут;
 • Еднопосочен билет за влак Агра – Джанси с „Шатабди Експрес“
 • Рзходка с рикша в Делхи и Варанаси;
 • Разходка с лодка в река Ганг във Варанаси;
 • 1 (eдна) бутилка минерална вода при пристигане;
 • Описаната туристическа програма с местен екскурзовод на английски език;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ на застрахователна компания „Армеец“ с асистанс и лимит на отговорност 50 000 €.

Какво не включва офертата:

 • Виза за Индия: 105 лв;
 • Виза за Непал: 25 $ (заплаща се на летището при влизане в страната);
 • Входни такси за обектите по маршрута – включително разходка с джип/слон на Амбер Форт – около 165 евро на човек;
 • Бакшиши за екскурзовода/шофьора – между 3 – 5 $  на ден на човек;
 • Такси за фотоапарат или камера по туристическсите обекти;
 • Допълнителни екскурзии по желание;
 • Разходи от личен характер.

от 3683 лв./ на човек

Някакъв тестимониъл

Доволен клиент

Много хвалби и почитания

ДОПЛАЩАНИЯ:

Екскурзоводско обслужване на руски език 323.00 лв.
Вечери по маршрута 230.00 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. 0.00 лв.

ПРОГРАМА:

Ден 1

София – Истанбул
Отпътуване от летище София в 13:20 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане в Истанбул в 14:40 ч. Излитане от Истанбул в 19:55ч.

 

Ден 2

Истанбул – Делхи
Пристигане в Делхи в 04:35 ч.  Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Свободно време. Настаняване. Туристическа програма в Делхи: Червената крепост; базарът „Чандни Човк“; джамията „Джама Масджид“, една от най-големите джамии в света, построена от Шах Джахан; Радж Гет – мемориалът на Махатма Ганди, където след убийството му тялото му е кремирано; комплексът „Кутаб Минар“ със сгради от началото на мюсюлманското управление в Индия; гробницата на втория моголски крал Хумаюн, построена от съпругата му – ярък пример за монголската архитектура; високата 42 метра каменна триумфална арка „Вратата на Индия“, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война; булевард „Раджпат“; храмът „Лотос“, разположен в сърцето на новата част на Делхи във формата на лотос (храмът е затворен в понеделник). Нощувка.

 

Ден 3

Делхи – Джайпур – 240 km
Закуска. Отпътуване за Джайпур. Пътуването отнема около 4-5 часа. Настаняване. Вечерта – по желание посещение на етно селище Чоки Дани – тематично селище в Раджастан, разположено в покрайнините на Джайпур. Можете да се докоснете до културата, традициите и начина на живот на местните в Раджастан. Ще ви бъдат сервирана вкусна местна храна в традиционен ресторант. Нощувка.

 

Ден 4

Джайпур
Закуска. Изкачване със слонове до Форт Амбър. Раджа Ман Сингх, командирът на армията на Акбар, изгражда крепостта в края на 16 век. Крепостта, разположена на хълм с изглед към езерото, е превъзходен пример на раджпутската архитектура. Следобед – панорамна обиколка на Джайпур, наричан „розовия град“ заради необичайно розовия цвят на камъка, който се използва за строителството на сградите: Градският дворец с изящна колекция от текстил, костюми и оръжия; обсерваторията „Джантар Мантар“ и Хауа Махал (Дворец на ветровете). Нощувка.

 

Ден 5

Джайпур – Агра
Закуска. Отпътуване за Агра. По пътя посещение на Фатехпур Сикри – столица на империята на великите монголски императори. Градът е построен от император Акбар през 1569 г., но поради недостиг на вода след 15 години е изоставен. Сградите са построени предимно от червен пясъчник и са съчетание на индуистките и ислямските архитектурни традиции. Посещението включва джамията „Джама Масджид“, гробницата на Салим Чишти, Панч Махал. Пристигане в Агра следобед. Посещение на крепостта, построена от император Акбар през 1565 г., съчетание на индуистки и ислямски архитектурни елементи. Крепостта е известна с името „Червената крепост“ поради цвета на червения пясъчник, който е използван за изграждането й. Вечерта, при залез слънце, посещение на Тадж Махал – едно от седемте чудеса на света, построено от Шах Джахан и завършено през 1651 г. Този символ на любовта е построен в памет на съпругата му Мумтаз Махал. (Тадж Махал е затворен всеки петък). Нощувка.

 

Ден 6

Агра – Каджурахо
Закуска. Отпътуване за град Джанси с влак „Шатабди Експрес“. Продължение за Каджурахо с автобус. По пътя спирка в Орчха за кратка разходка в града за разглеждане на един от най-красивите средновековни дворцови комплекси в Индия. Пристигане в Каджурахо. Настаняване. Нощувка.

 

Ден 7

Каджурахо – Варанаси
Закуска. Целодневна туристическа програма в Каджурахо. Днес запазените храмове в града са прекрасен пример на архитектурния стил нагара, характерен със своите извити кули и множество скулптури. Стените на храмовете са покрити със сцени от живота на древните владетели, изобразени са различни божества, музиканти, животни, както и множество еротични сцени. Каджурахо е един от безсмъртните символи на Индия, блян за онези, които завинаги са обикнали тази велика страна и нейната култура. Счита се, че храмовете в Каджурахо пресътворяват и благославят жената във всичките й форми, настроения и превъплъщения. Трансфер до летището и потет до Варанаси. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 8

Варанаси
Рано сутринта разходка с лодка по р. Ганг, за да се наслаждавате на изгрева над реката и посещение на „Вишванат“ или Златния храм на Шива. Връщане в хотела за закуска.
Екскурзия до Сарнат – едно от най-свещените места за будизма. Намира се на около 10 км от Варанаси и е изпълнен с будистки забележителности, включително и известната ступа „Дхамек“ – будистка постройка, позната и като „седалището на светия Буда”. Тук има много храмове, представляващи различните култури, в които будизмът е доминираща религиозна философия. Сред основните забележителности на Сарнатх са известната ступа „Дхармараджика“; руините на стария манастир „Мулгандхакути Вихара“ – мястото на първата проповед на Буда; колоната на император Ашока, на върха на която е поставен лъв, обявен за национален символ на Индия.
Вечерта посещение на свещен индуистки ритуал на брега на р. Ганг. Всяка вечер се изпълнява ритуалът „арти“, по време на който фитили, натопени в камфор, се подаряват на божествата. Ритуалът се провежда на стъпалата, които водят към свещените води на р. Ганг. С пеене на мантри, удряне на чинели и барабани, хвърляне на цветя, тамян и сандалово дърво се извършва преклонение пред свещената река. Нощувка.
Ден 9

Варанаси – Катманду
След закуска трансфер до летището на Варанасии полет до Катманду (Непал). Пристигане в Катманду.  Трансфер до хотела. Свободно време и нощувка.
Ден 10

Катманду
Закуска. Туристическа програма в Катманду. Планинската долина на Катманду, разположена на височина 1300 м, е историческа област в Непал, известна с неварските градове Катманду (Кантипур), Патан (Лалитпур) и Бхадгаон (Бхактапур) и многобройни манастири, храмове и културни паметници. Програмата в Катманду включва храмовия комплекс „Пашупатинатх“, считан за най-важния в света храм на Шива, включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО (в храма се допускат само вярващи, които изповядват индуизма, а „невярващите“ могат да видят храма от източния бряг на река Багмати); високата 36 м. ступа „Боднатх“ – най-голямата ступа в Южна Азия, станала център на будизма в Непал. Посещение на Бхактапур: централният площад „Дурбар“, отразяващ богатата култура и архитектурния дизайн на града; най-високият в долината на Катманду храм „Нятапола“; Националната художествена галерия, където се съхранява огромна колекция от антични рисунки, ръкописи с рисувани корици и илюстрации, класически и средновековни произведения от дърво, камък и метал. Нощувка.

 

Ден 11

Катманду
Закуска. Посещение на централен площад „Дурбар“ в Катманду с пагодите и Храма на живата богиня Кумари; храма „Сваямбунатх“ (Храмът на маймуните) – древен будистки комплекс, разположен в покрайнините на Катманду, с една от най-известните ступи в света с конусовиден силует, съдържаща будистки реликви; храмовия комплекс „Хануман Дхока“ в сърцето на стария град, построен в периода на династията Мала. Нощувка.

 

Ден 12

Катманду – Истанбул – София
Закуска. Трансфер до летището. 12:30 ч полет до Истанбул. 17:45 ч пристигане в Истанбул. Излитане в 19:25 ч , кацане в София в 20:45 ч.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет София – Доха – Делхи и Катманду – Доха – София 623 EUR и Каджурахо – Варанаси – Катманду 300 EUR с летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс 1 $ = 1.80 лв. При промяна на валутния курс с над 5% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.

Екскурзията се провежда при минимум 2 записани туристи!
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Непал: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.

Индия: За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза. Необходимите документи за издаване на виза са: паспорт, валиден поне още 6 месеца след датата на връщане от Индия (паспортът трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата); две актуални снимки (5,08 х 5,08 см); съответна такса (заплаща се само в лева); документи, доказващи целта на пътуването (двупосочен самолетен билет); разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн. При необходимост могат да се изискат и други допълнителни документи. Всичко документи се подават лично в консулската служба към посолството. Възможно е провеждане на интервю.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Непал: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Индия: Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)

Екскурзията се провежда при минимум 2 записани туристи.

Цена:

ДатаНа човек в стая с 2 леглаЕдинична стаяДоп. легло в двойна стая
13 Януари3683 лв.4466 лв.3560 лв.
20 Януари3869 лв.4651 лв.3560 лв.
21 Януари3869 лв.4651 лв.3560 лв.
27 Януари3869 лв.4651 лв.3560 лв.
03 Февруари3869 лв.4651 лв.3560 лв.
10 Февруари3869 лв.4651 лв.3560 лв.
17 Февруари3869 лв.4651 лв.3560 лв.
24 Февруари3869 лв.4651 лв.3560 лв.
03 Март3869 лв.4651 лв.3560 лв.
10 Март3869 лв.4651 лв.3560 лв.
17 Март3869 лв.4651 лв.3560 лв.
24 Март3869 лв.4651 лв.3560 лв.
31 Март3869 лв.4651 лв.3560 лв.

Може да харесате и

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ КРИТ

ДУБАЙ И АБУ ДАБИ

УИКЕНД В ПРАГА

ПОЧИВКА на О-В БАЛИ

Global Holidays © Copyright 2016 Всички права запазени

Общи условия за ползване

ПРОМОЦИИ И НАМАЛЕНИЯ ЗА ПОЧИВКА

Абонирай се за бюлетина ни и получи оферти и големи намаления за следващата ти почивка.

Тази информация няма да бъде предоставена на трети лица. Използва се единствено за да получите престоящи промоции