Мароко - имперските градове - със самолет, водач от България!

София – Малага – Коста дел Сол – Тарифа – Танжер – Мекнес – Фес – Бени Мелал – Маракеш – Казабланка – Рабат – Танжер – Тарифа – Коста дел Сол – Малага – София

Екскурзия

със самолет

22/10/2016 до 21/10/2017

Период

МАРОКО

Какво включва офертата:

 • Самолетен билет София – Малага – София с включени летищни такси на авиокомпания „Bulgaria Air“
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко
 • Билет за ферибот Тарифа – Танжер – Тарифа
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Las Palmeras“ 4* или подобен на Коста дел Сол
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Sofia“ 4* или подобен във Фес
 • 2 нощувки със закуски, един обяд и една вечеря в хотел „Meriem“ 4* или подобен в Маракеш
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел „Helnan chellah“ 4* или подобен в Рабат
 • Входна такса за медресето „Бу Инания“ във Фес
 • Входни такси за двореца „Бахия“, гробницата на династия Саади в Маракеш
 • Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат и Танжер
 • Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко
 • Водач-преводач от България
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ на застрахователна компания „Армеец“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 €

Какво не включва офертата:

 • Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант „Chez Ali“
 • Входна такса за джамията „Хасан II“ в Казабланка (около 12 EUR)
 • Входни такси за други музеи, разходи за обекти и прояви, посещавани по желание
 • Обяд в ресторант в Мекнес, Фес и Бени Мелал (около 15 евро на обяд на турист – заплаща се на място)
 • Бакшиши (около 10-20 евро)
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

от 1350 лв./ на човек

Някакъв тестимониъл

Доволен клиент

Много хвалби и почитания

ДОПЛАЩАНИЯ:

Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант „Chez Ali“, при минимум 10 туристи 88.00 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. 0.00 лв.

ПРОГРАМА:

Ден 1

София – Малага – Коста дел Сол
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 15.50 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ за Малага. Пристигане на летището в Малага в 18.40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Las Palmeras“ 4* или подобен на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2

Коста дел Сол – Тарифа – Танжер – Мекнес – Фес
Закуска (рано сутринта или сух пакет). Трансфер до пристанището в Тарифа (разстояние Коста дел Сол – Тарифа – 150 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проход. Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер. Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището „градът на 100-те минарета“. Туристическа програма в Мекнес. Свободно време за обяд (заплаща се на място). Отпътуване за Фес (разстояние Мекнес – Фес – 75 км.) – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура и се счита за религиозната столица на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

Ден 3

Фес
Закуска. Туристическа програма във Фес. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Време за обяд (заплаща се на място). Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

Ден 4

Фес – Бени Мелал – Маракеш
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Маракеш (разстояние Фес – Маракеш – 530 км.) през Атласките планини, берберските села Имузер Ел Кандер, Азру и Ифран – очарователен ски курорт, разположен в сърцето на великолепна кедрова гора. Кратка почивка и свободно време за обяд (заплаща се на място) в Бени Мелал – един от земеделските центрове на Мароко. Пристигане в Маракеш – червената перла в южната част на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

Ден 5

Маракеш
Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш: джамията „Котубия“ (отвън), кулата близнак на севилската „Хиралда“, градините „Менара“, дворецът „Бахия“, гробницата на Саади – династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659 г, джамията „Касба“ (отвън). Обиколката приключва на площад „Джемаа Ел Фна“. Свободно време на площада (1 час). Трансфер до хотела. Обяд в хотела. Следобед свободно време за разходка из арабския сук /пазар/, в лабиринта на уличките на занаятите. По желание и предварителна заявка – вечеря с фолклорна програма в ресторант „Chez Ali“. Нощувка.

 

Ден 6

Маракеш – Казабланка – Рабат
Закуска. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстояние Маракеш – Казабланка – 245 км.). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Основни забележителности в града са Площадът на Обединените нации, туристическия комплекс „Корниш“ и джамията „Хасан II“ – втората по големина джамия в света след тази в Мека. Панорамна обиколка на Казабланка. По желание посещение на джамията „Хасан II“ – шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време за обяд в Казабланка (заплаща се на място). Отпътуване за Рабат (разстояние Казабланка – Рабат – 85 км.)  – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмоядите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът „Мохамед V“, както и много красиви паметници. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

Ден 7

Рабат – Танжер – Тарифа – Коста дел Сол
Закуска. Отпътуване за Танжер (разстояние Рабат – Танжер – 250 км.) – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Туристическа програма в Танжер. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Трансфер до хотела на Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря (сух пакет или студена вечеря). Нощувка.

 

Ден 8

Коста дел Сол – Малага – София
Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела. Свободно време. Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ в 19.30 ч. за България. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 23.50 ч.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Визова информация: Българските граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, които желаят да посетят Мароко с намерение за временно пребиваване за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на Мароко, без да е необходимо да им се издават визи.

По време на пресичане на протока Гибралтар, на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището в Испания групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Часово време: България 12 ч., Мароко 10 ч.

Валутни курсове: 1 € =11, 20 MAD

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Испания, Мароко: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Испания: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Мароко: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

Цена:

ДатаМесецНа човек в стая с 2 леглаЕдинична стаяНа човек в тройна стая
22Октомври1350 лв.1699 лв.1350 лв.
04Април1399 лв.1748 лв.1399 лв.
11Април1399 лв.1748 лв.1399 лв.
22Април1399 лв.1748 лв.1399 лв.
29Април1399 лв.1748 лв.1399 лв.
20Май1399 лв.1748 лв.1399 лв.
03Май1399 лв.1748 лв.1399 лв.
10Май1399 лв.1748 лв.1399 лв.
02Септември1399 лв.1748 лв.1399 лв.
09Септември1399 лв.1748 лв.1399 лв.
07Октомври1399 лв.1748 лв.1399 лв.
14Октомври1399 лв.1748 лв.1399 лв.
21Октомври1399 лв.1748 лв.1399 лв.

Може да харесате и

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ КРИТ

ДУБАЙ И АБУ ДАБИ

УИКЕНД В ПРАГА

ПОЧИВКА на О-В БАЛИ

Global Holidays

 •   ул. Св. Св. Кирил и Методий 118-120

 •    Телефон: 0700 19 998

 •    Имейл: info@globalholidays.eu

         

Контакти

Global Holidays © Copyright 2016 Всички права запазени

Общи условия за ползване
Translate »

ПРОМОЦИИ И НАМАЛЕНИЯ ЗА ПОЧИВКА

Абонирай се за бюлетина ни и получи оферти и големи намаления за следващата ти почивка.

Тази информация няма да бъде предоставена на трети лица. Използва се единствено за да получите престоящи промоции