ПОЧИВКА НА ОСТРОВ КРИТ

ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ

ПОЧИВКА

САМОЛЕТ

18/08/2017; 25/08/2017; 01/09/2017; 15/09/2017; 22/09/2017; 29/09/2017

Период

Остров Крит

ЛОКАЦИЯ

Oceanis Hotel ***

Хотел Oceanis е разположен в района на Анисарас, само на 900 м. от плажа. На 150 м. от комплекса ще намерите магазини, ресторанти и заведения, а град Херсонисос отстои на 2 км.

Какво включва офертата:

 • Самолетен билет за чартърен полет София – Ираклион – София с включени летищни такси 90 евро на възрастен/дете.
 • Посрещане на летище Ираклион от представител на фирмата-партньор
 • Трансфер: летище-хотел-летище.
 • 7 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел.
 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.

Какво НЕ включва офертата:

 • Допълнителни екскурзии.
 • Горивна такса – поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
  Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
  Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дена преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивнато такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.

Други:

 • Минимален брой участници: 50

 • Краен срок за набирането им:

  * 21 дни преди датата на заминаван
 • Задължително се заплаща:

  * Горивна такса:
  * Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.
 • Допълнително се заплаща:

  * Допълнителни екскурзии.

ПРОГРАМА:

Ден 1
Програмата започва с изпращане на летище София от представител на туроператора за полет до Хераклион. След кацане на летището Ви очаква представител на фирмата-партньор за трансфер до избрания от Вас хотел.
Информационна среща за допълнителни мероприятия и екскурзии, към които можете да се присъедините на място.
Нощувка.
Ден 2 до 7
Разполагате със свободно време за пълноценна почивка, самостоятелни или оргазирани разходки в един от най-живописните гръцки острови в Средиземно море. Допълнителните мероприятия, към които може да се присъедините, ще добавят още приятни емоции и красиви картини. Посещението на музея Кносос – най-големият и известен център на Минойската цивилизация, ще Ви запознае с археологическото богатство на Крит; екскурзията до остров Спиналонга ще ви срещне със стара венецианска крепост и райски залив за слънчеви бани и барбекю. С круиз до Санторини ще се пренесете в белия романтичен свят на най-южния Цикладски остров /виж екскурзии/.

Ден 8
Закуска. Предстои освобождаване на хотела и подготовка за организиран трансфер до летището в Хераклион за полет до София. Завръщане в България.

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА
* Разпределението на екскурзиите по дни подлежи на препотвърждение!
* Допълнителните екскурзии са на РУСКИ ЕЗИК и се заявяват на място!

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Правила и условия за пътуване

 1. Записване за пътуване:

1.1. Записване е възможно по телефон, факс или интернет, чрез турагенти в страната или директно в офисите на Туроператора. Резервацията се счита за валидна след попълване на договор за организирано пътуване /резервационна бланка/ и внасяне на депозит.

2. Визи:
2.1. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът ще съдейства на Потребителя като му предоставя необходимите документи /хотелска и/или самолетна резервация, ваучер, автобусни или самолетни билети, застраховка/. По искане на Потребителя Туроператорът ще подготвя и внася документите му в съответното посолство. В този случай Потребителят е длъжен да представи на Туроператора изискваните от Посолството документи, както и да заплати таксите за визата. Непредоставянето на документите и незаплащането на таксите или неявяването в посолството на лично интервю, ако е необходимо, се счита за отказ от пътуването по вина на Потребителя.
2.2. Издаването нa виза за съответната държава е в компетенция единствено на посолството и не се гарантира от Туроператора. В случай на отказ от страна на Посолството платените от Потребителя такси за издаване на визата не се връщат. Размерът на таксите за издаване на визите се посочва в съответната информация по чл. 80 от ЗТ.
3. Цени и плащане:
3.1. Плащането се извършва в лева по курса на БНБ за деня! Плащания се приемат в брой, с дебитна и кредитна карта или по банков път по сметка на Туроператора.
3.2. Депозит. Размерът на депозита е от 30% до 50% от общата пакетна цена, за резервации за Нова година и Великден е в размер на 50% от общата пакетна цена, освен ако не е упоменатo друго в Договора за организирано пътуване на Туроператора. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок.
3.3. Окончателно плащане: 15 дни преди датата на пътуване, ако не е упоменато друго в Договора за организирано пътуване на Туроператора, за Нова година – доплащане на 100% – 30.11., ако не е работен ден доплащането се извършва в последния работен ден преди 30.11., за Великден – 4 седмици преди датата на пътуването.
3.4. Ранните записвания са валидни при резервация и плащания до 100%, направени според условията, сроковете и начина на плащане, упоменати в ДОГОВОР ЗА ОРГАНИЗИРАНО ПЪТУВАНЕ .
3.5. Промяна на цената е възможна при: покачване на стойността на транспортните разходи, в това число на горивото, изменение на размера на таксите, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси; промяна на обменния валутен курс, относим към договора, в периода между сключването му и датата на отпътуването. Увеличението на цената съответства на изменените разходи и начинът на изчисляване е пропорционално на увеличената стойност на посочените разходи.

4. Права и задължения на страните:
4.1. Туроператорът се задължава:
4.1.1. да предостави в съответствие с условията на този договор туристическите услуги, заплатени от Потребителя.
4.1.2. да осигури на Потребителя задължителна застраховка „Медицински разходи при болест и злополука“ за пътуванията извън страната в съответствие със стандартните условия на застрахователните дружества, които представлява, като предостави на Потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването, в случай, че туристът закупува пакетно пътуване. В случай на направата само на резервация за хотелско настаняване или друга туристическа услуга, която не е част от туристически пакет, то Туроператорът предлага възможност по желание на туриста да се сключи застраховка „Медицински разходи при болест и злополука“ срещу допълнително заплащане. При желание от страна на туриста се предоставя и застраховка „Отказ от пътуване“ срещу допълнително заплащане.
4.2. Туроператорът има право да се откаже от договора, без да носи никаква отговорност, ако Потребителят не извърши плащания в установените срокове и по този начин прояви недобросъвестност при изпълнение на своите задължения. Фактът за извършено плащане се удостоверява с надлежно оформен документ. Ако Потребителят е внесъл депозит, но не е извършил в установените срокове доплащанията до пълната цена на пътуването, се счита, че се отказва от пътуването и депозитът не се връща. В случай ,че Потребителят е внесъл депозит и/или е извършил доплащания до пълната цена, но по вина на Туроператора не се стигне до сключване и изпълнение на договора , реално платените от него суми до този момент му се връщат, без Туроператорът да дължи други обезщетения или неустойки.
4.3. Съгласно изискванията по чл.97 от ЗТ, Туроператорът има сключена .
4.4. Потребителят се задължава:
4.4.1. при пътуванията извън България да си осигури необходимите лични документи /задграничен паспорт/, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Р България.
4.4.2 ако Потребителят е лице, което няма навършени 18 години и което ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, той трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни да замине в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител).
4.4.3. да заплати в пълен обем и в установените в настоящия Договор срокове стойността на туристическите услуги.
4.4.4. да спазва законите на страната, за която пътува.
4.4.5. Потребителят, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика съгласно международните медицински изисквания.
4.5. Потребителят има право:
4.5.1. в срок до 15 дни преди датата на пътуването да прехвърля правата и задълженията си по настоящия Договор на трето лице, което отговаря на всички изисквания за пътуването. В този случай и двамата са солидарно отговорни пред Туроператора за заплащане на общата цена на пътуването. Третото лице декларира върху договора, че приема прехвърлянето и изцяло е съгласно с условията на договора и приложенията към него, както и че е запознато с информацията за пътуването преди приемането на прехвърлянето освен в случаите, когато поради изисквания на превозвачите е невъзможно смяна на име и прехвърляне на тези права и задължения на трето лице.

5. Отговорност на Страните.
5.1. В случай на неизпълнение или неточно изпълнение от страна на Туроператора на услугите по настоящия Договор, той се задължава да компенсира на Потребителя надлежно доказаните вреди.
5.2. Когато отговорността на контрагентите на Туроператора за вреди, причинени от неизпълнението или неточното изпълнение на услугите, е ограничена от международни договори, отговорността на Туроператора е в рамките на тези ограничения.
5.3. Туроператорът може да отмени пътуването, ако не е набран необходимият минимален брой участници в предварително обявения срок или ако отмяната се дължи на непреодолима сила. В тези случаи Туроператорът не носи отговорност за неизпълнението на Договора като връща на Потребителя всички платени суми, без тази част от тях за извършените фактически разходи /платени застраховки, глоба за върнати билети, визови такси и други/. Извършените фактически разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи.
5.4. Туроператорът не носи отговорност пред Потребителя в случай на отменяне, забавяне или изменение на сроковете и условията на пътуването, които не зависят от Туроператора, а именно:
* анулация или прекъсване на пътуването по лични обстоятелства на Потребителя
* отказ на упълномощените органи да издадат виза на Потребителя
* недопускане от страна на митническите и гранични служби Потребителят да излезе извън България или да влезе в страната на пътуването поради липса на надлежно оформени документи или извършени правонарушения.
* при форс-мажорни обстоятелства като: болести, епидемии, природни бедствия, стачки, военни действия както в страните, предмет на настоящия договор, така и в съседните им граничещи страни, заплашващи сигурността на двете страни, правителствени решения или всяко друго непредвидено или непреодолимо събитие от извънреден характер, възникнало след сключване на договора.
5.5. Туроператорът не носи отговорност по неизпълнение или не точно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на:
а)Потребителя
б) действия на трето лице, несвързано с изпълнението на Договора
в) непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на Туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им.
5.6. Ако Туроператорът направи значителна промяна в някои от съществените клаузи от настоящия Договор, той е длъжен да уведоми Потребителя в двудневен срок от настъпването й, но не по- късно от 10 дни преди началната дата на пътуването. Потребителят се задължава да уведоми за решението си относно направените промени в срок до 3 дни след получаване на уведомлението от Туроператора, но не по-късно от 7 дни преди началната дата на пътуването. Потребителят декларира, че посочените от него в Договора телефони, факс, e-mail действително могат да бъдат използвани от Туроператора при необходимост. В случай, че Потребителят не приеме промените, Туроператорът му предлага друго пътуване при адекватни условия. Ако Потребителят не приеме предложеното, той може да се откаже от Договора, без да дължи неустойки или обезщетение, като Туроператорът му възстановява платените от него суми по Договора в 7-дневен срок от датата на получаване на уведомлението за отказ. Замяна на транспортното средство /самолет, автобус/, хотел или заведение за хранене и развлечение с друг от същата или по-висока категория или класа без промяна на цената не се счита за значителна промяна на Договора.
Извършена замяна, за която Туроператора не е навременно уведомен преди началната датата на
пътуването, от страна на ръководството на посочения в резервацията хотел, при пристигане или по време на престоя в същия на Потребителя, с друг хотел от същата или по-висока категория без промяна на цената не се счита за значителна промяна на Договора.
5.7. В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
5.7.1. при пътуване/почивка в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването – без неустойки, ако не се дължат неустойки по анулирани самолетни, фериботни или автобусни билети. В случай, че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването се прилагат тарифите и правилата и условията за анулация на съответния превозвач /авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания/.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – 10% от общата стойност на пътуването
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита
г) от 14 до 08 дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването
д) по-малко от 07 дни преди датата на пътуването – 100% от общата стойност на пътуването
5.7.2. при пътуване/почивка в страната:
а) 30 дни преди датата на пътуване за пътувания за Нова година и Великден – 100% от общата стойност на пътуването
б) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
в) от 19 до 15 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита
г) от 14 до 8 дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването
д) от 7 до 4 дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването
е) по-малко от 3 дни преди датата на пътуването – 100% от общата стойност на пътуването.

6. Спорове и рекламации.
6.1. Всички спорове по изпълнение на настоящия Договор ще се решават с взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласие не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд.
6.2. В случай, че по време на пътуването се установят факти на неизпълнение или неточно изпълнение на условията на настоящия Договор, Потребителят се задължава незабавно единствено и само в писмена форма да уведоми доставчика на услугите и Туроператора с оглед своевременно предприемане на мерки, които удовлетворяват всички заинтересовани страни.
6.3. В случай, че претенциите на Потребителя, свързани с качеството на предоставяната услуга, не могат да бъдат удовлетворени на място при предоставянето на услугата, Потребителят има право да предяви надлежно оформена рекламация към Туроператора , писмено или устно в срок от 14 дни от завръщането си, в офисите на Туроператора. Потребителят е длъжен да предостави протокол (рекламация), подписан от представител на приемащата туристическа фирма, администрацията на обекта, предоставящ туристическата услуга, и от самия него. Без наличието на такъв двустранно подписан протокол или рекламация Потребителят не може да предявява каквито и да е претенции към Туроператора. Туроператорът уведомява Потребителя за своя отговор до 30 дни след депозирането на рекламацията и протокола.
6.4. В случай, че Потребителят сам прекрати тура през времетраенето му, той няма право да претендира за възстановяването на каквито и да е суми. В този случай Потребителят сам урежда завръщането си.

7. Редът за изменение и прекратяване на договора.
7.1. Всяка една от страните има право да поиска изменение или да прекрати Договора във връзка със съществени изменения на обстоятелствата, при които е бил сключен настоящият договор. При изменение на Договора задълженията на страните се запазват в изменен вид. При прекратяване на Договора задълженията на страните се прекратяват след уреждане на финансовите взаимоотношения.

Цени

Цените са за ранни записвания до 31.01.2017

ДатиНа човек в стая с 2 леглаНа човек в стая с едно леглоТрети човек в стая с две легла2 възрастни и 1 дете /0-11.99/ в 1 стая
18 Август778 лв.1019 лв.659 лв.1880 лв.
25 Август683 лв.878 лв.589 лв.1688 лв.
01/08 Септември644 лв.822 лв.561 лв.1610 лв.
15 Септември581 лв.730 лв.522 лв.1487 лв.
22/29 Септември536 лв.661 лв.491 лв.1395 лв.

Може да харесате и

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ КРИТ

ДУБАЙ И АБУ ДАБИ

УИКЕНД В ПРАГА

ПОЧИВКА на О-В БАЛИ

Global Holidays © Copyright 2016 Всички права запазени

Общи условия за ползване

ПРОМОЦИИ И НАМАЛЕНИЯ ЗА ПОЧИВКА

Абонирай се за бюлетина ни и получи оферти и големи намаления за следващата ти почивка.

Тази информация няма да бъде предоставена на трети лица. Използва се единствено за да получите престоящи промоции