ОСТРОВ СИЦИЛИЯ

Hotel Club Costa Verde 4* - пълен пансион

Почивка

със самолет

30.08 и 13/27.09.2017

Дати

НАСТАНЯВАНЕ:

costaverde_spiaggia-14Хотел Costa Verde е разположен северния бряг на остров Сицилия, на 7 км от чаровното градче Чефалу, на 70 км източно от Палермо и на 170 км от летище Катания. Разположен на хълм, сред зеленина, от хотела се разкрива красива гледка към морето. Хотелът разполага със собствен пясъчен плаж на разстояние 1.5 км и предлага на своите гости безплатен транспорт. В близост до хотела има спирка на градския транспорт, с който може да достигнете до центъра на Чефалу.

 

от 945 лв. / Човек

Какво включва офертата:

* Самолетен билет: София – Катания – София с включен 23 кг чекиран багаж и един голям салонен багаж (10 кг) с размери макс. 56 x 45 x 25 см.
* Летищни такси.
* Трансфер: летище-хотел-летище.
* 7 нощувки на FB+ (континентална закуска, обяд и вечеря с включени 1/2 вода и 1/4 местно вино по време на обяда и вечерята).
* Хотелски услуги: анимация, спортни дейности, пиано бар, детски клуб, шезлонг и чадър на плажа, шатъл от/до плажа.
* Еднодневен безплатен вход в Аквапарка за деца, придружавани от аниматорите.
* Медицинска застраховка.

Какво не включва:

 • Горивна такса.
 • Допълнителни екскурзии.
 • Всичко неупоменато в цената включва.

Задължително се заплаща:

* Горивна такса.
* Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.
* Градска такса, заплаща се в хотела.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Минимален брой участници:

  80
 • Краен срок за набирането им:

  1 месец преди датата на заминаване
 • Забележки:

  Условия за записване:
  * Депозит от 200 евро на човек.
 • ПРОГРАМА:

  Ден първи
  Програмата започва с изпращане на летище София от представител на туроператора за полет до Катания. След кацане на летището Ви очаква българско говорящ представител на туроператора за трансфер до Вашия хотел.
  Информационна среща за допълнителни мероприятия и екскурзии, към които можете да се присъедините на място в хотела.
  Нощувка.

  Ден втори до ден седми
  Свободно време за допълнителни екскурзии или плаж и развлечения в хотела.

  Ден осми
  Закуска. Предстои освобождаване на хотела и подготовка за организиран трансфер до летището в Катания за полет до София. Завръщане в България.

  Правила и условия за пътуване:

  Правила и условия за пътуване

  1. Записване за пътуване:
  1.1. Записване е възможно по телефон, факс или интернет, чрез турагенти в страната или директно в офисите на Туроператора. Резервацията се счита за валидна след попълване на договор за организирано пътуване /резервационна бланка/ и внасяне на депозит.

  2. Визи:
  2.1. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът ще съдейства на Потребителя като му предоставя необходимите документи /хотелска и/или самолетна резервация, ваучер, автобусни или самолетни билети, застраховка/. По искане на Потребителя Туроператорът ще подготвя и внася документите му в съответното посолство. В този случай Потребителят е длъжен да представи на Туроператора изискваните от Посолството документи, както и да заплати таксите за визата. Непредоставянето на документите и незаплащането на таксите или неявяването в посолството на лично интервю, ако е необходимо, се счита за отказ от пътуването по вина на Потребителя.
  2.2. Издаването нa виза за съответната държава е в компетенция единствено на посолството и не се гарантира от Туроператора. В случай на отказ от страна на Посолството платените от Потребителя такси за издаване на визата не се връщат. Размерът на таксите за издаване на визите се посочва в съответната информация по чл. 80 от ЗТ.
  3. Цени и плащане:
  3.1. Плащането се извършва в лева по курса на БНБ за деня! Плащания се приемат в брой, с дебитна и кредитна карта или по банков път по сметка на Туроператора.
  3.2. Депозит. Размерът на депозита е от 30% до 50% от общата пакетна цена, за резервации за Нова година и Великден е в размер на 50% от общата пакетна цена, освен ако не е упоменатo друго в Договора за организирано пътуване на Туроператора. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок.
  3.3. Окончателно плащане: 15 дни преди датата на пътуване, ако не е упоменато друго в Договора за организирано пътуване на Туроператора, за Нова година – доплащане на 100% – 30.11., ако не е работен ден доплащането се извършва в последния работен ден преди 30.11., за Великден – 4 седмици преди датата на пътуването.
  3.4. Ранните записвания са валидни при резервация и плащания до 100%, направени според условията, сроковете и начина на плащане, упоменати в ДОГОВОР ЗА ОРГАНИЗИРАНО ПЪТУВАНЕ .
  3.5. Промяна на цената е възможна при: покачване на стойността на транспортните разходи, в това число на горивото, изменение на размера на таксите, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси; промяна на обменния валутен курс, относим към договора, в периода между сключването му и датата на отпътуването. Увеличението на цената съответства на изменените разходи и начинът на изчисляване е пропорционално на увеличената стойност на посочените разходи.

  4. Права и задължения на страните:
  4.1. Туроператорът се задължава:
  4.1.1. да предостави в съответствие с условията на този договор туристическите услуги, заплатени от Потребителя.
  4.1.2. да осигури на Потребителя задължителна застраховка „Медицински разходи при болест и злополука“ за пътуванията извън страната в съответствие със стандартните условия на застрахователните дружества, които представлява, като предостави на Потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването, в случай, че туристът закупува пакетно пътуване. В случай на направата само на резервация за хотелско настаняване или друга туристическа услуга, която не е част от туристически пакет, то Туроператорът предлага възможност по желание на туриста да се сключи застраховка „Медицински разходи при болест и злополука“ срещу допълнително заплащане. При желание от страна на туриста се предоставя и застраховка „Отказ от пътуване“ срещу допълнително заплащане.
  4.2. Туроператорът има право да се откаже от договора, без да носи никаква отговорност, ако Потребителят не извърши плащания в установените срокове и по този начин прояви недобросъвестност при изпълнение на своите задължения. Фактът за извършено плащане се удостоверява с надлежно оформен документ. Ако Потребителят е внесъл депозит, но не е извършил в установените срокове доплащанията до пълната цена на пътуването, се счита, че се отказва от пътуването и депозитът не се връща. В случай ,че Потребителят е внесъл депозит и/или е извършил доплащания до пълната цена, но по вина на Туроператора не се стигне до сключване и изпълнение на договора , реално платените от него суми до този момент му се връщат, без Туроператорът да дължи други обезщетения или неустойки.
  4.3. Съгласно изискванията по чл.97 от ЗТ, Туроператорът има сключена .
  4.4. Потребителят се задължава:
  4.4.1. при пътуванията извън България да си осигури необходимите лични документи /задграничен паспорт/, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Р България.
  4.4.2 ако Потребителят е лице, което няма навършени 18 години и което ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, той трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни да замине в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител).
  4.4.3. да заплати в пълен обем и в установените в настоящия Договор срокове стойността на туристическите услуги.
  4.4.4. да спазва законите на страната, за която пътува.
  4.4.5. Потребителят, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика съгласно международните медицински изисквания.
  4.5. Потребителят има право:
  4.5.1. в срок до 15 дни преди датата на пътуването да прехвърля правата и задълженията си по настоящия Договор на трето лице, което отговаря на всички изисквания за пътуването. В този случай и двамата са солидарно отговорни пред Туроператора за заплащане на общата цена на пътуването. Третото лице декларира върху договора, че приема прехвърлянето и изцяло е съгласно с условията на договора и приложенията към него, както и че е запознато с информацията за пътуването преди приемането на прехвърлянето освен в случаите, когато поради изисквания на превозвачите е невъзможно смяна на име и прехвърляне на тези права и задължения на трето лице.

  5. Отговорност на Страните.
  5.1. В случай на неизпълнение или неточно изпълнение от страна на Туроператора на услугите по настоящия Договор, той се задължава да компенсира на Потребителя надлежно доказаните вреди.
  5.2. Когато отговорността на контрагентите на Туроператора за вреди, причинени от неизпълнението или неточното изпълнение на услугите, е ограничена от международни договори, отговорността на Туроператора е в рамките на тези ограничения.
  5.3. Туроператорът може да отмени пътуването, ако не е набран необходимият минимален брой участници в предварително обявения срок или ако отмяната се дължи на непреодолима сила. В тези случаи Туроператорът не носи отговорност за неизпълнението на Договора като връща на Потребителя всички платени суми, без тази част от тях за извършените фактически разходи /платени застраховки, глоба за върнати билети, визови такси и други/. Извършените фактически разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи.
  5.4. Туроператорът не носи отговорност пред Потребителя в случай на отменяне, забавяне или изменение на сроковете и условията на пътуването, които не зависят от Туроператора, а именно:
  * анулация или прекъсване на пътуването по лични обстоятелства на Потребителя
  * отказ на упълномощените органи да издадат виза на Потребителя
  * недопускане от страна на митническите и гранични служби Потребителят да излезе извън България или да влезе в страната на пътуването поради липса на надлежно оформени документи или извършени правонарушения.
  * при форс-мажорни обстоятелства като: болести, епидемии, природни бедствия, стачки, военни действия както в страните, предмет на настоящия договор, така и в съседните им граничещи страни, заплашващи сигурността на двете страни, правителствени решения или всяко друго непредвидено или непреодолимо събитие от извънреден характер, възникнало след сключване на договора.
  5.5. Туроператорът не носи отговорност по неизпълнение или не точно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на:
  а)Потребителя
  б) действия на трето лице, несвързано с изпълнението на Договора
  в) непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на Туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им.
  5.6. Ако Туроператорът направи значителна промяна в някои от съществените клаузи от настоящия Договор, той е длъжен да уведоми Потребителя в двудневен срок от настъпването й, но не по- късно от 10 дни преди началната дата на пътуването. Потребителят се задължава да уведоми за решението си относно направените промени в срок до 3 дни след получаване на уведомлението от Туроператора, но не по-късно от 7 дни преди началната дата на пътуването. Потребителят декларира, че посочените от него в Договора телефони, факс, e-mail действително могат да бъдат използвани от Туроператора при необходимост. В случай, че Потребителят не приеме промените, Туроператорът му предлага друго пътуване при адекватни условия. Ако Потребителят не приеме предложеното, той може да се откаже от Договора, без да дължи неустойки или обезщетение, като Туроператорът му възстановява платените от него суми по Договора в 7-дневен срок от датата на получаване на уведомлението за отказ. Замяна на транспортното средство /самолет, автобус/, хотел или заведение за хранене и развлечение с друг от същата или по-висока категория или класа без промяна на цената не се счита за значителна промяна на Договора.
  Извършена замяна, за която Туроператора не е навременно уведомен преди началната датата на
  пътуването, от страна на ръководството на посочения в резервацията хотел, при пристигане или по време на престоя в същия на Потребителя, с друг хотел от същата или по-висока категория без промяна на цената не се счита за значителна промяна на Договора.
  5.7. В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
  ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
  1.Условия за записване:
  •Копие от лична карта или задграничен паспорт и депозит в размера упоменат в т.11.1 в договора, заплащане на 100%: 30 дни преди обявената дата на пътуване.
  В случай, че доплащането не е извършено в горепосочените срокове, вашият договор ще се счита анулиран и ще дължите на ТУРОПЕРАТОРА неустойки според Правилата и условията на АСТРАЛ Холидейз АД
  •Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от ТУРОПЕРАТОРА в рамките на 5 работни дни. Името на хотелите се потвърждава 7 дни преди датата на пътуването, като хотелът задължително е от предварително обявената категория.
  Настаняването в хотелите се извършва след 14.00 ч. в деня на пристигане, а освобождаването на стаите трябва да бъде до 10 ч. в деня на отпътуване. Ако за заявената от Вас дата няма места в полета, се предлага най-близката възможна дата за пътуване.
  * Плащането се извършва в лева по курса на БНБ за деня! Плащания се приемат в брой, с дебитна и кредитна карта или по банков път по сметка на Туроператора.
  2. Туроператорът си запазва правото да променя договорената обща цена на туристическото пътуване в следните случаи:
  •При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото. Редът и начинът за преизчисляване на цената в този случай са: цената се увеличава единствено с реалното увеличение на компонента, повлиял върху изменението на цената.
  •При промяна в размера на такси, свързани с ползвани услуги по настоящия договор, като летищни такси, секюрити такси и др.
  •При промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
  Туроператорът си запазва правото да изисква доплащане от клиента до реалната цена на самолетния билет и при вече заплатена на 100% сумата на пътуването.
  3. Анулации и неустойки
  •3.1. В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
  ◦до 63 работни дни преди датата на отпътуване – без неустойка;
  ◦от 62 работни дни до 15 дни преди отпътуване: 240 евро на човек;
  ◦от 14 до 0 работни дни: 100 %
  4. Когато направи значителна промяна в някоя от съществуващите клаузи на договора, ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ за правата му по чл. 89 от Закона за туризма.

  5. Всички спорове по изпълнение на настоящия Договор се решават с взаимното съгласие на страните. В случай, че съгласие не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд. В случай, че по време на пътуването се установят факти на неизпълнение или неточно изпълнение на условията на настоящия Договор, Потребителят се задължава незабавно единствено и само в писмена форма да уведоми доставчика на услугите и Туроператора с оглед своевременно предприемане на мерки, които удовлетворяват всички заинтересовани страни. Рекламации във връзка с изпълнението на договора се правят в писмен вид само на място. Към рекламацията следва да бъде съставен и приложен тристранен протокол, подписан от ПОТРЕБИТЕЛЯ, ХОТЕЛА и ЧУЖДЕСТРАННИЯ ТУРОПЕРАТОР.

  6. ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор съгласно чл. 97 от Закона за туризма с номер на застрахователната полица за сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“, застрахователна полица № 15 260 1315 0000499877 /09.01.2016 г. до 08.01.2017 г. На ЗАД ‘Армеец’, ул. Стефан Караджа № 2, 1000 София.

  6. Спорове и рекламации.
  6.1. Всички спорове по изпълнение на настоящия Договор ще се решават с взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласие не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд.
  6.2. В случай, че по време на пътуването се установят факти на неизпълнение или неточно изпълнение на условията на настоящия Договор, Потребителят се задължава незабавно единствено и само в писмена форма да уведоми доставчика на услугите и Туроператора с оглед своевременно предприемане на мерки, които удовлетворяват всички заинтересовани страни.
  6.3. В случай, че претенциите на Потребителя, свързани с качеството на предоставяната услуга, не могат да бъдат удовлетворени на място при предоставянето на услугата, Потребителят има право да предяви надлежно оформена рекламация към Туроператора , писмено или устно в срок от 14 дни от завръщането си, в офисите на Туроператора. Потребителят е длъжен да предостави протокол (рекламация), подписан от представител на приемащата туристическа фирма, администрацията на обекта, предоставящ туристическата услуга, и от самия него. Без наличието на такъв двустранно подписан протокол или рекламация Потребителят не може да предявява каквито и да е претенции към Туроператора. Туроператорът уведомява Потребителя за своя отговор до 30 дни след депозирането на рекламацията и протокола.
  6.4. В случай, че Потребителят сам прекрати тура през времетраенето му, той няма право да претендира за възстановяването на каквито и да е суми. В този случай Потребителят сам урежда завръщането си.

  7. Редът за изменение и прекратяване на договора.
  7.1. Всяка една от страните има право да поиска изменение или да прекрати Договора във връзка със съществени изменения на обстоятелствата, при които е бил сключен настоящият договор. При изменение на Договора задълженията на страните се запазват в изменен вид. При прекратяване на Договора задълженията на страните се прекратяват след уреждане на финансовите взаимоотношения.

  Цени:

  Ранно записване за резервации до 30.12.2016, калкулирано в цената!

  ДатиНа човек в стая с 2 леглаЕдинична стаяТрети човек в стая с две легла2 възрастни и 1 дете /03-11.99/ в 1 стая2 възрастни и 2 деца /03-11.99/ в 1 стая
  30 Август945 лв.1148 лв.894 лв.2332 лв.3024 лв.
  13 Септември966 лв.1168лв.906 лв.2402 лв.3128 лв.
  27 Септември896 лв.1095 лв.861 лв.2281 лв.2995 лв.

  Цените в червен цвят са промоционални!

  Туроператорът си запазва право на промени в програмата.

  Може да харесате и

  Тенерифе, Комплекс Ел Дорадо

  ТЕНЕРИФЕ 2017

  Виена – изкуство и култура ‘2017

  МАРОКО – имперските градове

  Global Holidays © Copyright 2016 Всички права запазени

  Общи условия за ползване

  ПРОМОЦИИ И НАМАЛЕНИЯ ЗА ПОЧИВКА

  Абонирай се за бюлетина ни и получи оферти и големи намаления за следващата ти почивка.

  Тази информация няма да бъде предоставена на трети лица. Използва се единствено за да получите престоящи промоции