22 дек. · holidaysglobal · Без коментари

10-ТЕ НАЙ-ПОСЕЩАВАНИ ДЕСТИНАЦИИ ЗА 2016 ГОДИНА

Пътуването по света става все по-достъпно и затова все повече хора пътуват. Така пътуванията в последните години значително са увеличили бройката си. Новите дестинации и екзотиката им привличат хората, като магнит и те с удоволствие се наслаждават на забележителностите там и красотата им. В този ред на мисли Ви представяме  топ 10 на най-желаните и горещи дестинации за 2016 година, класирани от TripAdvisor.

 

budapeshta-110.Унгария, Будапеща

Красивата Будапеща е известна още, като „кралицата на Дунав“, така че тук определено има какво да се види. От исторически забележителности, като Площадът на героите и базиликата „Свети Стефан“, през културни като „Аквинкумския музей“ и парк „Мементо“, може да стигнете до изключително голямото разнообразие от СПА центрове, като турска баня с оригинална архитектура от 16 век и баните „Рудас“ и „Сечи“. Тук природа, история и култура се преплитат по един своеобразен начин.

 

 

 

images9.Холандия, Амстердам

Градът на Ван Гог и Ане Франк Ви предлага всичко. Тук ще намерите разнообразие от тесни улички, преплитащи се, като лабиринт, китни градини и паркове, живописни мостове и къщи, както и музеи. Не пропускайте плаващият пазар за цветя, уникален е! Обиколете разхождайки се града или на колело, като не забравяте да се отбиете в къщите-музей на Ане Франк и Винсент Ван Гог. Дори може да отседнете в лодка, ако не Ви става зле разбира се.

 

 

 

 

night-illumination-of-the-neva-river-bridges-in-st-petersburg8.Русия, Санкт Петербург

Санкт Петербург е град на култура, изкуство и история. Той е вторият по големина град в Русия и е неин културен център. Освен богат на забележителности, градът има изключително бурен нощен живот, както и много разнообразна и изтънчена кухня, която да Ви предложи. Няма как да не посетите „Казанската катедрала“, „Ермитажа“ и „ Зимния дворец“. Определено ще искате да дойдете пак, защото ще остане още много, какво да се види!

 

 

 

7311fafc9ed52a2d1d2fe7accfc5ae637.Обединени арабски емирства, Дубай

Дубай е град издигащ се от нищото на средата на Арабската пустиня. Той е, като оазис за сетивата и всичко тук е „най“. Именно в Дубай се намират най-големите изкуствени острови – „Палмовите острови“, най-голямата цветна градина в света – „Вълшебната градина“, най-високата сграда направена от човек – „Бурдж Халифа“, единствения 7 звезден хотел – „Бурдж ал Араб“ и още много други „най“.

 

 

 

 

1956.Португалия, Лисабон

Като един стар Европейски град Лисабон е изключителна мека на архитектурата, историята и изкуството. Манастирът „Жеронимуш“  е уникално място, на което трябва да се насладите, а „Паметника на Откритията“ не бива да бъде подминаван от никой турист. Разходката по уличките на града пеша е просто удоволствие, а когато стигнете до „Морския музей“ просто влезте и се потопете в един вълшебен свят.

 

 

 

 

 

 

barcelona5.Испания, Барселона

Барселона е магичен град. Тук са оставили следа, както Антони Гауди, така и за кратко Салвадор Дали. Уникалната архитектура на великия Гауди може да се види на много места в града, като кулминацията разбира се е „Саграда Фамилия“. Влизането в тази сграда е, като да преминеш през вълшебен портал в един друг свят. На фона на всичко това, Барселона е домакин на множество фестивали. За любителите на водата и добрите барове, преминаването с лодка от един на друг бар-тапас ще е изключително удоволствие.

 

 

 

viator-exclusive-statue-of-liberty-monument-access-and-9-11-memorial-in-new-york-city-1419874.САЩ, Ню Йорк

Голямата ябълка е една от мечтаните дестинации на мнозина. Градът определено не може да бъде разгледан само с едно посещение. Но, за да бъде ползотворно първото Ви посещение там, задължително посетете „Статуята на свободата“, музеят на изкуствата „Метрополитън“, Empire State Building и любимият Central park разбира се. Ако не останете без дъх, то посещението на Grand Central Station и уникалният пазар там е задължително, за да се потопите в духа на града!

 

 

 

rome-super-saver-colosseum-and-ancient-rome-with-best-of-rome-in-rome-1121243.Италия, Рим

Вечният град Рим, построен не само за един ден, не може да бъде разгледан и за толкова. Културата, изкуството и историята тук са на всяко кътче, така че попивайте ги. Хвърлете монета за късмет във фонтана ди Треви, напазарувайте на пазара Кампо ди Фиори и разбира се посетете „Пантеона“. Това е само малка част от всичко, което Ви очаква в Рим!

 

 

 

 

rome-super-saver-colosseum-and-ancient-rome-with-best-of-rome-in-rome-1121242.Чехия, Прага

Стара Прага, люлка на история, култура и архитектура. Тук всичко е вълнуващо, макар и на векове. Любителите на културата в този град просто ще онемеят от изобилието на различни прояви и забележителности. „Пражкия замък“ ще привлече вниманието Ви на момента, а Стария град просто няма как да не го посетите. Вечерята в една класическа пражка таверна тук ще ви остави спомен за цял живот.

 

 

 

 

london31.Великобритания, Лондон

Лондон град за всичко и за всички. Тук всеки може да намери, с какво да се забавлява истински. Денят за всеки турист тук е различен, защото му предлага палитра от разнообразието, което търси. За любителите на модата, това е Оксфорд Стрийт, за феновете на културата музеят „ТейтМодърн“, а за кулинарните фенове разнообразието от турски ресторанти, таверни и въобще разнообразна храна по вкус и произход.

Категория: BLOG

holidaysglobal

Global Holidays © Copyright 2019 Всички права запазени

Общи условия за ползване

ПРОМОЦИИ И НАМАЛЕНИЯ ЗА ПОЧИВКА

Абонирай се за бюлетина ни и получи оферти и големи намаления за следващата ти почивка.

Тази информация няма да бъде предоставена на трети лица. Използва се единствено за да получите престоящи промоции