ПРЕКРАСНИЯТ И УНИКАЛЕН О-В ТАСОС

НЯКОЛКО ПРИЧИНИ ДА ПОСЕТИТЕ ИЗУМРУДЕНИЯ ОСТРОВ!

В съседна Гърция се намира един от най-прекрасните острови наоколо –  Тасос. Мястото е едно райско кътче, което въпреки своята популярност, не е белязано от тълпите туристи и наплива им. Само на няколко крачки разстояние, всъщност островът има магическа сила. Ако го посетите ще усетите полъха на тропиците и ще се почувствате, като на едни от най-желаните за посещение тропически острови. Причините да посетите Тасос са безброй, но ние подбрахме най-ярките 5 за вас. Ако вие имате някоя причина, която да споделите с нас, ще се радваме да я добавим в този списък!

Тасос и неговата „Древна Агора“

4559229652Една от основните туристически забележителности на острова и притегателна сила за множество туристи е „Древна Агора“ на Тасос. Функцията на този древен площад в миналото са били изключително светски. Провеждали са се ритуали, празненства и публични дискусии. Агората се намира в град Лименас на Тасос. Ако желаете да се потопите в дебрите на древната гръцка култура, да усетите притегателната красота на отминала величествена епоха, то тук е мястото да го направите!

„Св. Архангел Михаил“ – Женският Манастир

thassos_info_10Осмелявате ли се да се изкатерите до Аязмото и да отпиете от водата му? Носят се легенди, че тази вода е чудотворна и има лечителска сила. Историите на хиляда хора излекували се там, витаят из въздуха на острова. Мнозина са усетили осезаемото присъствие на Архангела. Точно на това чудно място се намира и женския манастир – „Св. Архангел Михаил“. Ако не сте човек, който вярва в чудеса, то посетете местността, заради спиращата й дъха красота и безбройните природни гледки, които манастирът ви предлага. Срещу женският манастир е разположен и „Зографският Манастир“, но можете да го посетите само с разрешение. Той е забранен за жени.

Безбрежни плажове

Плажовете на остров Тасос са ярки, цветни, спокойни и чисти. Те ще ви накарат да се почувствате в Рая и да се насладите на тишината на този оазис. Посещението на поне един от безбрежните плажове тук е задължително!

Начини да се забавлявате

Въпреки своята все още сравнително дива природа и далеч от набезите на масовия туризъм, Тасос предлага доста начини за забавления на посетителите си. Тук можете да се забавлявате на плажно парти, да слушате хубава музика и да покачите нивата на адреналина си. За целта има много спортни атракции по плажовете, вечерни купони с музика, която ще ви накара да затанцувате боси на пясъка и безброй капанчета за сувенири.

Лименас – столицата на Тасос

thassos29Столицата Лименас е едно от най-посещаваните градчета на острова. Културно-историческото наследство на града е изключително богато. Можете да посетите, както вече споменахме „Древната Агора“, Светилището на Зевс, Посейдон и Артемида, местният Амфитеатър, които функционира и до днес. След ползотворния ден, можете да посетите някое от многото чудесни заведения тук, да се насладите на хубавата храна и напитки, и да запазите спомена за прекрасния Тасос дълго време, след посещението си!

0700 19 998

Обади се

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Global Holidays © Copyright 2019 Всички права запазени

Общи условия за ползване

ПРОМОЦИИ И НАМАЛЕНИЯ ЗА ПОЧИВКА

Абонирай се за бюлетина ни и получи оферти и големи намаления за следващата ти почивка.

Тази информация няма да бъде предоставена на трети лица. Използва се единствено за да получите престоящи промоции